måndag 10 oktober 2011

Nattmat?

Jag minns eför ett par månader sen då sov olli mellan halv åtta och i genomsnitt till halv åtta på morgonen.
Numera vaknar han i regel varje natt och äter, det kan vara allt mellan en och två gånger, en natt var det till och med tre gånger.
Jag vet att många andra har fått rådet av bvc att inte ge barnet mat på natten, men hur lätt är det? Man vill ju bara sova och vet att ger man mat så somnar barnet, får inte olli mat busar han först sen blir han ledsen när han märker att han inte får någon respons, och det ända som hjälper är mat, ibland är han enbart ledsen och blir bara lugn om han får mat.

Hur gör ni? Har ni gett mat och det har gått med tiden att dom alltså slutar äta på natten?

Jag ser inte detta som ett jätte stort problem, utan mer som att okej då behöver han nog de här extra målen, men vet att typ bvc kan se detta som ett bekymmer, eller dålig ovana.

1 kommentar:

  1. Jag har ingen sådan erfarenhet men jag hade nog gett honom mat. Iallafall sålänge han inte äter mindre på dagen bara för att han får på natten, ett tips i fall det blir så är att ge mindre mängd vällingpulver i flaskan. Då blir flaskan mer tröst istället för en måltid. Hoppas att det löser sig av sig självt snart! Pussa Olli från oss. kram Louise

    SvaraRadera